Ο Σύλλογος:  Ιστορικό  Στόχοι  Δραστηριότητες  Επικοινωνία
Πολυμέσα
Σύνδεσμοι
Τελευταία Ενημέρωση: 17 Φεβ. 2004

Το ιστορικό, μέχρι το 2000...

Εμφανίσεις

Δεκαετία '80

Η παρθενική εμφάνιση της χορωδίας πραγματοποιείται το 1985 στην κεντρική αίθουσα της αδελφότητος Απολύτρωσις στην Θεσσαλονίκη. Εκείνη την χρονιά θα γίνει και η πρώτη εμφάνισή της έξω από τα στενά όρια του χριστιανικού κύκλου στο Μακεδονία Παλλάς τον Νοέμβριο.

Οι παλαιότεροι θυμούνται με ιδιαίτερη συγκίνηση ιδιαιτέρως δε εκείνη την νύχτα στο Μακεδονία Παλλάς. Πρωτόβγαλτη η χορωδία τότε έμοιαζε να δίνει τις πιο σημαντικές τις εξετάσεις μπροστά σε ένα πλήθος από ανθρώπους που ίσως ποτέ στην ζωή του να μην είχε ενδιαφερθεί να ακούσει χριστιανικό λόγο πόσο μάλλον ένα χριστιανικό τραγούδι που στόχευε όχι στο χάδι αλλά στο ταρακούνημα των ψυχών. Εκείνη την νύχτα η Θεσσαλονίκη συγκλονιζόταν από μία φθινοπωρινή καταιγίδα και μία παρέα νέων ανθρώπων έδινε τις πρώτες από μία σειρά επιτυχημένων εξετάσεων, συγκλονίζοντας τους ανθρώπους με το τραγούδι τους.

Ακολουθούν και άλλες, οι εξετάσεις δεν τελειώνουν ποτέ όπως πολύ σωστά ονομάζει ο Εντουάρντο Ντε Φιλίππο ένα θεατρικό του έργο. Ορισμένες καταγράφονται για την ιστορία πιο κάτω...

  • 4-10-1987: Γιορτή Νεολαίας Αγίων Πάντων
  • 22-12-1987: Χριστουγεννιάτική γιορτή της Αδελφότητος Απολύτρωσις
  • 24 & 30-12-1987: Εμφάνιση στο Δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, FM 100
  • 5-6-1988: Νεανική Εκδήλωση Χορωδιών στο προαύλιο του Αγ. Δημητρίου

Δεκαετία '90

Το 1990 έχει ξεκινήσει μία νέα περίοδος για την χορωδία. Φιλοξενούμαστε κάτω από την στέγη των Αγ. Πάντων έχοντας αφήσει πίσω την αίθουσα του λύχνου στην Απολύτρωση. Ανταποδίδοντας και εμείς, κατά το δυνατό, συμμετέχουμε στην γιορτή Νεολαίας που διοργανώνεται στο προαύλιο τους ενώ στη συνέχεια η ίδια χορωδία διοργανώνει Χριστουγεννιάτική γιορτή στο Ενοριακό τους Κέντρο.

Το 1990 με '91 βγαίνει και ο τρίτος δίσκος του γιατρού (Με Ποια Φωνή) και όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις αποφασίζεται να σταλούν για τα παιδιά της Αιθιοπίας που πεθαίνουν από λοιμό που δοκιμάζει τη χώρα τους.

Το 1995 βγαίνει, τον Οκτώβριο, ο τέταρτος δίσκος (Το Τραγούδι μου) Ένα τμήμα των εσόδων (ένα εκατομμύριο) θα σταλούν σε τρόφιμα και φάρμακα προς ενίσχυση του χειμαζομένου από την αλαζονεία των μεγάλων αυτού του κόσμου, ηρωικού σερβικού λαού ενώ και η ομιλία του κ. Κουντουρά έχει ως κεντρικό της θέμα το ιστορικό όλης αυτής της υπόθεσης.

Τέλη του 1995 βγαίνει η Πέμπτη συλλογή με τραγούδια με τον τίτλο "Φιλείς με".

Ενδεικτικά αναφέρονται οι πιο κάτω εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η χορωδία στην δεκαετία του '90...

22-12-1993: Ενοριακό κέντρο Αγ. Γρηγορίου Παλαμά , σχολές Παστέρ

Κύκλος εμφανίσεων με κεντρικό θέμα το πρόβλημα στην Σερβία

- 1994 -

Aγ. Σπυρίδωνας Τριανδρία Θεσσαλονίκη
Αίθουσα απ. Παύλου Θεσσαλονίκη
Αίθουσα Φάρος Χριστιανικής ενώσεων γονέων Λαγκαδά

- 1995 -

Καβάλα
Φλώρινα
Τεχνικό επιμελητήριο Β. Ελλάδος Θεσσαλονίκη

Κύκλος εμφανίσεων με κεντρικό θέμα το νόημα του πόνου στην ζωή του ανθρώπου

- 1996 -

Επανωμή
Αμύνταιο

Διαβάστε, στη συνέχεια:  Επίλογος
Επιστροφή στα: Προλογικά